Johanna van der Haar

Ik ben Johanna van der Haar, 50 jaar en woon samen met mijn gezin in het prachtige Holtheme.

Bij mijn laatste werkgever heb ik 23 jaar gewerkt, 23 jaar met veel plezier. Hier heb ik veel werkervaring, levenservaring en mensenkennis opgedaan.

De laatste 8 jaar heb ik als manager veel mensen begeleid in o.a. veranderingstrajecten. De wereld verandert, jouw werkomgeving verandert, jouw privéleven verandert en hoe kun jij als mens hier mee omgaan? En wil jij dat überhaupt wel? Wil jij wel meegaan in al die veranderingen of trek jij liever jouw eigen pad en ga jij de dingen doen waar jij gelukkig van wordt en wat bij jou past?

Als ik het over mijzelf heb, dan ben ik de afgelopen 15 jaar voornamelijk tegen dat soort vraagstukken aangelopen, vraagstukken in mijn leven, waar ik zo 1, 2, 3 geen antwoord op had. Wat wilde ik met mijn toenmalige relatie, hoe moeilijk is het om daar keuzes in te maken, niet alleen voor jezelf, maar omdat je ook zoveel rekening houdt met je partner en je kinderen. Uiteindelijk kwamen de antwoorden wel op mijn innerlijke vragen. De volgende keuze was mijn werk. Zou ik blijven werken bij mijn werkgever en kiezen voor lange reistijden, zou ik dat kunnen? Veel reizen, huishouden, 3 kinderen, een nieuwe partner die veel werkt...Wilde ik wel blijven werken, waar ik zo langzamerhand niet meer mijzelf kon zijn? Druk van bovenaf, druk vanuit de teams die ik aanstuurde. Wie was ik nog..? Waar haalde ik nog voldoening uit...? Een baan opzeggen, waarbij ik alle financiële zekerheid op zou geven...? zou ik dat kunnen..? financieel afhankelijk zijn van een ander....

En zo zijn er gedurende al die jaren nogal wat vraagstukken voorbij gekomen, mede dankzij een aantal lieve effortless collega's, mijn partner en andere dierbaren maak ik nu steeds keuzes op basis van mijn gevoel. Gevoel dat zorgt dat ik in balans ben, voldoening haal uit mijn werk en nog steeds constant leer van het leven...... Hoe mooi is dat en hoe moeilijk soms... Want moeiteloos leven, wil niet altijd zeggen dat het zonder moeite gaat.

 

 

Meer dan het verleden interesseert mij de toekomst, want daarin ben ik van plan te leven.
vragen
begeleiden
kiezen

Coaching

Het mooiste aan coaching is, dat ik anderen kan laten inzien, dat er altijd een weg is. Een weg naar een eigen leven waarin jij bepaalt wat het beste voor jou is. De weg van overleven naar moeiteloos leven.

Levenswijze

De moeiteloze manier is mijn levenswijze geworden. Niet dat het zonder moeite gaat, maar alles wat je graag wilt, kost je geen moeite. En ik vind het persoonlijk prachtig om deze levenswijze door te kunnen geven. Zodat ook anderen op deze moeiteloze manier kunnen leven.